Logotyp Kliniska Studier Sverige Forum Söder
Stödjer klinisk forskning i Södra sjukvårdsregionen

Stöd för studieförfrågningar

Life science-företag (läkemedelsbolag/medicinteknikbolag/CRO) ​och akademiska forskare kan, via Kliniska Studier Sverige, få hjälp med att undersöka om en studie är genomförbar i Sverige (Landsförfrågan). Kliniska Studier Sverige erbjuder också hjälp med att identifiera intresserade kliniker/prövare som kan utföra kliniska studier (Klinikförfrågan). På Studieförfrågningar kan du läsa mer om Kliniska Studier Sveriges tjänster för studieförfrågningar.

Landsförfrågan (Country/Early Feasibility)

Arbetar du med att starta upp en klinisk studie med läkemedel eller med medicintekniska produkter och vill veta om den går att genomföra i Sverige? Här kan du läsa mer om, och hitta kontaktuppgifter till tjänsten Landsförfrågan, som är en nationellt koordinerad tjänst som Kliniska Studier Sverige erbjuder.

Klinikförfrågan (Site Feasibility)

Behöver du hjälp med att identifiera deltagande kliniker/prövare till en klinisk studie med läkemedel eller med medicintekniska produkter som ska genomföras i en av Sveriges sjukvårdsregioner? På Klinikförfrågan  kan du läsa mer, hitta kontaktuppgifter och skicka in din klinikförfrågan.