Ergonomi

Varför är belastningsskador inom en del yrken så vanliga? Varför drabbas fler kvinnor än män? Vad är det i kroppen som blir belastat? Muskler? Nerver? Skelett? Ergonomen och forskaren Inger Arvidsson ger svar på allt detta. Hon förklarar också vad åtgärdsnivåer mot belastningsskada innebär. Dessutom tar vi reda på om Inger själv haft någon belastningsskada?

SoundCloud
Lyssna på hela spellistan från Arbets- och miljömedicin Syd, tryck här

Podcastar

Miljöskandaler

Så här ligger det till – Överläkare Margareta Littorin om Miljöskandaler. Skåne har drabbats av flera ganska stora miljöskandaler.

läs mer

Lab-kuriosa

Så här ligger det till – Thomas Lund, kemist, om labkuriosa. Hur har Arbete- och miljömedicin Syds (Region Skåne, Blekinge, Halland och Kronoberg) laboratorium förändrats över tid?

läs mer

Fransförlängning

Så här ligger det till – Specialistläkare Katrin Dierschke om fransförlängning. Hur går egentligen en fransförlängning till? Vilka besvär kan det framkalla och hos vem.

läs mer

Asbest

Så här ligger det till – Yrkeshygieniker Jan-Eric Karlsson om asbest. Asbest väcker obehagskänslor och oro hos många! Är detta alltid befogat?

läs mer

Vibrationer

Så här ligger det till – Catarina Nordander, överläkare och expert, om vibrationer. Vem får vibrationsskador och varför? Går det att bota?

läs mer

Gifter

Så här ligger det till – Miljöhygieniker Estelle Larsson om gifter. Hur vi ska förhålla oss till ämnen som kan vara giftiga?

läs mer